woensdag, 29. februari 2012 - 22:46

'Mohammed B. sloeg en schopte medegevangene'

Vught

In de speciale extra beveiligde inrichting (EBI) in Vught zou Mohammed B., de man die veroordeeld is voor de moord op Theo van Gogh, vorig jaar een medegevangenen hebben aangevallen. Volgens Vrij Nederland hebben de beveiligers van de gevangenis niet ingegrepen.

B. zou Jessy R., die verdachte is in het grote liquidatieproces, over de gehele luchtplaats hebben geslagen en geschopt. De advocaat van R. heeft aangifte gedaan bij de politie Brabant Noord voor poging tot moord op haar cliënt. Mohammed B. zou volgens het slachtoffer voorbereid zijn geweest op het gevecht. Zo droeg hij bergschoenen en had hij maanden bokstraining gevolgd.

Tijdens de vechtpartij waren er acht cipiers die zicht hadden op het gevecht, maar grepen niet in. Zij lieten medegedetineerden Erik Jan Q. de luchtplaats op om Mohammed B. en Jessy R. uit elkaar te houden.

De directeur van de EBI laat aan Vrij Nederland weten dat de medegevangenen bewust de luchtplaats is opgelaten. Dit zou er toe hebben geleid dat de escalatie binnen twee minuten gestopt was. Dit was volgens de directeur de snelste manier om verder tumult te voorkomen. De directeur ontkent dat B. bokslessen zou hebben gevolgd.
Provincie:
Tag(s):