zondag, 29. april 2012 - 11:52

Molukse motorclub Satudarah MC staat op in België en Duitsland

Antwerpen

Tot grote schrik van de Belgen heeft de molukse motorclub Satudarah MC nu ook een afdeling in het Belgische Antwerpen geopend. Dat meldt de motorclub op hun site.

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is de nieuwe afdeling opgericht door Belgische Satudarah leden die in Bergen-op-Zoom hun clubonderkomen hebben.

Satudarah Maluku MC werd in 1990 in Nederland opgericht door enkele bikers van Molukse origine, en tegenwoordig telt de club meer dan 400 leden, verdeeld over 20 afdelingen of chapters.

''De Antwerpse chapter heet voluit Satudarah Belgium District 9''. Een concrete locatie voor een clubhuis is nog niet bekend, aldus de krant.

De Belgen maken zich zorgen over de komst van de club zo valt uit het krantenartikel op te maken. 'In vergelijking met Satudarah zijn de Hells Angels rustige jongens. Ze noemen zichzelf niet voor niets de nazaten van de Molukse krijgers', zegt een bron bij de federale politie. 'Die gewelddadige reputatie verklaart ook hun spectaculaire groei. Ze veroveren hun terrein desnoods met geweld.'

In Duitsland is de aspirant-afdeling 'Duisburg' opgezet, aldus de motorclub.
Provincie:
Tag(s):