maandag, 30. juli 2012 - 13:53

Motoragent niet vervolgd voor aanrijden Nijmeegse (13)

Nijmegen

De motoragent die op 11 maart 2012 betrokken was bij een verkeersongeval in Nijmegen waarbij een 13-jarig meisje gewond raakte, wordt niet vervolgd. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

Geen verkeersovertredingen
Volgens het OM in Arnhem blijkt uit onderzoek van het politiekorps Gelderland-Midden dat de motoragent de nodige voorzichtigheid in acht geeft genomen en geen verkeersovertredingen heeft gepleegd.

Kort feitenoverzicht
Op 11 maart j.l. vond een aanrijding plaats tussen een politiemotor en een voetgangster, een meisje van 13. Dat gebeurde na afloop van de voetbalwedstrijd NEC - Twente. De politie was op dat moment bezig supportersbussen te begeleiden toen de aanrijding plaats vond op de kruising Weg door Jonkersbos en de Muntweg in Nijmegen.

Een grote groep supporters liep daar en stopte toen de politie er aan kwam en ook omdat het rood licht voor ze was. Het meisje liep echter door waarna ze werd geraakt door de agent. Ze raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Sepot
Uit onderzoek is gebleken dat de agent zich heeft gehouden aan de geldende verkeersregels. Daarnaast reed hij met zwaailicht en sirene. Hij zag het meisje pas op het moment dat hij haar raakte.

Het OM is van mening dat de agent met de nodige voorzichtigheid heeft gereden en kan hem geen strafrechtelijk verwijt maken van de aanrijding. 'De zaak is daarom geseponeerd', aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):