dinsdag, 20. november 2012 - 11:06

Motoragent schiet op verdachten die op hem inreden

Oudewater

Drie mannen gingen er in de nacht van maandag op dinsdag vandoor. Zij reden in op een motoragent, die daarop met zijn pistool op de auto schoot.

Rond 01.35 uur kreeg de politie de melding van een inbraak aan de Elzenweg in Oudewater. Agenten gingen die kant op. Een motoragent zag dat hem vanuit Oudewater een auto met een Pools kenteken tegemoet kwam. Hij gaf de bestuurder bij de rotonde aan de het J.J. Vierbergenweg een stopteken. De auto stopte. In de auto zaten drie mannen en de agent sprak de bestuurder aan. De automobilist zette het contact uit, maar plotseling startte hij de auto en ging er volgas vandoor.

Agent schiet
De verdachte reed echter de Diemerbroek in, een doodlopende weg. De agent zette zijn motor dwars op de weg en ging ernaast staan. Hij zag dat de auto verderop op een erf keerde en met hoge snelheid zijn kant op kwam. De auto reed recht op de motoragent af, die daarop opzij achter zijn motor moest springen en gericht op de auto schoot. De verdachte week uit en reed gedeeltelijk via de berm langs de motor. De auto verdween in de richting van de Tuurluur. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de auto niet meer aan.

Twee man uit auto gesprongen
Een buurtbewoner die de auto had zien keren, belde een half uur later dat hij had gezien dat toen de auto keerde, er twee mannen uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Agenten stelden met een warmtebeeldkijker en twee politiehonden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan. Op de Elzenweg bleken er bij het pand waar zou zijn ingebroken geen inbraaksporen te zijn. Vermoedelijk was het alarm daar afgegaan door een stroomstoring en niet een daadwerkelijke inbraak.

Poolse Renault Scenic
De verdachten reden in een donkerbeige Renault Scenic met een Pools kenteken, vermoedelijk beginnend met PU. De drie inzittenden waren mannen met een Oost Europees uiterlijk en waren ouder dan 30 jaar.
Provincie:
Tag(s):