dinsdag, 1. mei 2012 - 12:07

Motoragente krijgt rake klappen tijdens aanhouding

Den Haag

De politie heeft maandagavond om 20.45 uur een 48-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte van mishandeling van een motoragente.

De motoragente zag dat in het Zuiderpark bij de Johanna Naberstraat twee honden losliepen terwijl er kleine kinderen in de buurt speelden. In verband met de veiligheid van de kinderen, sprak zij een vrouw aan met de vraag of het haar honden waren en of zij deze vast wilde maken. Zonder antwoord te geven op de vraag schold de vrouw de motoragente meteen uit. De agente zag dat de vrouw bier dronk en hoorde dat zij met een dubbele tong sprak. Ze stapte van haar motor af om de vrouw aan te houden voor openbare dronkenschap. De vrouw probeerde eerst te vluchten en gaf zich niet snel gewonnen, maar kon met behulp van pepperspray onder bedwang gehouden worden.

Vanuit het niets
Toen de motoragente hiermee bezig was, sloeg iemand haar uit het niets op haar rug. De motoragente draaide zich om, om te kijken wie dat deed, en kreeg vervolgens ook een vuist in haar gezicht. Zij liet vervolgens de vrouw los en hield de 48-jarige Hagenaar aan voor mishandeling. De vrouw wist ondertussente ontsnappen. De motoragente ging voor controle naar het ziekenhuis. Als de zwelling is afgenomen, zal moeten blijken of haar neus gebroken is. De man zit nog vast. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de vrouw.
Provincie:
Tag(s):