zondag, 30. september 2012 - 17:42

Motorrijder bij race historische motoren verongelukt

Kolham

Een 57-jarige motorrijder uit het Friese Hallum is zondagmiddag om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. De motorrijder nam deel aan een straatrace met historische motoren.

Het ongeval vond omstreeks 14.30 uur plaats op de A. Plesmanlaan in Kolham. Voor de gelegenheid was de Plesmanlaan afgezet als stratencircuit voor demonstratiewedstrijden van verzamelaars en liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren. Door nog onbekende oorzaak raakte de motorrijder in een bocht een stoeprand. Hij verloor de macht over zijn machine en vloog over de kop. Het slachtoffer kwam daarbij zwaar ten val. Hij raakte ernstige gewond aan zijn hoofd en overleed ter plaatse van het ongeval aan zijn verwondingen.

Bij deze straatrace ging het niet om de snelheid maar om zogenaamde behendigheid demo's. Degene die twee ronden het meest regelmatig zou afleggen zou met de beker naar huis gaan. Na het fatale ongeval werd het evenement afgelast. De ongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):