zondag, 25. maart 2012 - 10:25

Motorrijders gewond door aanrijding op dijk Nieuw-Lekkerland

Nieuw-lekkerland

Twee motorrijders zijn zaterdag zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland.

De aanrijding gebeurde zaterdag net voor 12.00 uur. De politie hield na het ongeval twee automobilisten aan waarvan een de auto bestuurde die bij de aanrijding betrokken was. Het gaat om mannen van 19 en 21 jaar uit Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk.

Volgens getuigen reed in ieder geval een van de voertuigen met hoge snelheid over de dijk vermoedelijk op de verkeerde weghelft. Na onderzoek bleek dat de 19-jarige man geen verdachte is maar de 21-jarige man wel.

Hij verklaarde bij een bocht dat hij twee wielrenners inhaalde. Hierna verloor hij de macht over zijn stuur. Zijn voertuig raakte de motorfiets die uiteindelijk naast de dijk terechtkwam. De verdachte vertelde dat hij te snel reed.

Op de motor zaten een 54-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Hoogvliet. In ieder geval hadden zij botbreuken. Ambulances brachten de slachtoffers naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Na de melding kwamen drie ambulances, de traumahelikopter, de brandweer en verschillende politievoertuigen naar de Lekdijk. De politie sloot de dijk af voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):