dinsdag, 24. januari 2012 - 22:26

Museumjeugduniversiteit opent haar deuren in Drenthe

Borger

In het Hunebedcentrum in Borger gaat binnenkort de Museumjeugduniversiteit van start gaan. Tijdens deze uit vier colleges bestaande reeks zullen echte wetenschappers vertellen wat kinderen altijd al wilden weten over de ijstijd, hunebedden en prehistorie.

De colleges zijn geschikt voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. De sprekers zijn wetenschappers. Zij vertellen de kinderen wat ze altijd al wilden weten over natuur, geschiedenis en cultuur. Tijdens de colleges kunnen kinderen naar hartenlust vragen stellen.

Op zondag 19 februari om 13.30 uur komen kinderen oog in oog te staan met een baby mammoet. Drs. Ernest Mols vertelt waar je de sporen uit de ijstijd in Drenthe nog kunt zien, hoe je die sporen kunt lezen en verzamelen. De volgende colleges zijn op 29 april, 6 mei en 1 juli a.s.

Een collegekaart voor vier lezingen kost twintig euro. De kinderen ontvangen dan een collegekaart en een diploma. De colleges zijn ook los te boeken voor vijf euro per college, dit is inclusief gratis entree. Aanmelden kan via www.museumjeugduniversiteit.nl of via email naar pvanriel@hunebedcentrum.nl

De museumJeugdUniversiteit is in 2009 begonnen door het Rijksmuseum voor Oudheden in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels worden in negentien musea kindercolles gegeven. e MuseumJeugdUniversiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Shell Nederland, en werkt samen met kinderkrant Kidsweek en de VSC (Vereniging van samenwerkende centra en musea in wetenschap en techniek).
Provincie:
Tag(s):