woensdag, 27. juni 2012 - 15:25

Mysterie rond doodsoorzaak in eigen tuin begraven vrouw

Enschede

Het onderzoek, dat op 8 april 2011 werd gestart na de vondst van stoffelijke resten bij werkzaamheden in een tuin aan de Eenhoornstraat in Enschede, is nu afgesloten zonder dat er zekerheid is gekomen hoe de 77-jarige bewoonster in de tuin terecht is gekomen en wie hiervoor verantwoordelijk was. Dit meldt de politie woensdag.

Het rechercheteam van Politie Twente, het OM en het NFI zijn na het aantreffen van de resten een onderzoek gestart. Hieruit is haar identiteit vastgesteld en dat zij daar vermoedelijk sinds 1998 begraven lag. Uit het onderzoek is geen concrete doodsoorzaak naar voren gekomen.

Er is onder meer door Politie Twente en het NFI technisch onderzoek gedaan op de plaats waar de resten zijn gevonden en in een naastgelegen tuin in de Eenhoornstraat. Ook is er tactisch onderzoek gedaan zoals een buurtonderzoek, relatieonderzoek en het raadplegen van de gemeentelijke basisadministratie. Het NFI heeft forensisch onderzoek uitgevoerd.

Gedurende het onderzoek werd de aandacht gevestigd op twee buurtbewoners in het bijzonder. De twee bedoelde buurtbewoners leven niet meer, anders waren zij zeer waarschijnlijk aangemerkt als verdachte. Beiden overleden ruim voordat het slachtoffer werd aangetroffen.

‘De stoffelijke resten van de vrouw zijn overgedragen aan haar familie’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):