vrijdag, 2. maart 2012 - 15:21

Mysterieuze luchtballon waaide uit Engeland over

Numansdorp

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft de eigenaar van de luchtballon, die op vrijdag 24 februari 2012 in een woonwijk in Numansdorp is neergekomen, opgespoord. Dit meldt het KLPD vrijdagmiddag.

De eigenaar van een Brits bedrijf, dat luchtballonnen fabriceert en test, heeft de ballon positief herkend. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd.

Schade
De Luchtvaartpolitie van het KLPD heeft, in samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond en Zuid Holland Zuid, de eigenaar van de ballon in contact gebracht met degenen die schade hebben opgelopen bij het neerkomen van de ballon in de Hoekse Waard.

Zendamateur tipte politie
Een zendamateur uit Almelo tipte de Luchtvaartpolitie over de herkomst van de ballon. De eigenaar had het losraken van de ballon tijdens een test gemeld aan de Britse autoriteiten.

Ballon op drift
Tijdens het omslaan van het weer kwam de ballon bij het binnenhalen in eerste instantie in een boom terecht, waarbij de 300 meter lange kabel brak. De ballon is vervolgens door de wind richting Nederland gewaaid waar hij in NUmansdorp in Zuid-Holland uiteindelijk werd neergehaald. De ballon had een afmeting 5 bij 3 meter.
Provincie:
Tag(s):