donderdag, 1. november 2012 - 23:31

Na aanhouding vanwege valse naam 1750 euro kwijt

Nijmegen

Politieagenten hielden donderdagochtend rond 01.00 uur een auto staande die met hoge snelheid over de Graafseweg reed en bij het zien van de politie plotseling heel rustig ging rijden.

Bij controle kon de bestuurder geen identiteitsbewijs overleggen. Vervolgens bleek ook dat hij een valse naam opgaf. Hij verklaarde dat hij dit deed omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Omdat de identiteit van de man onduidelijk bleef, is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de overbrenging kregen de agenten ook het vermoeden dat de verdachte alcoholhoudende drank had gedronken. Een ademanalyse op het bureau bevestigde dat de man inderdaad net iets teveel op had.

De man, die uiteindelijk een 23-jarige Nijmegenaar bleek, krijgt proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, opgeven van een valse naam en voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op het bureau zagen de agenten ook dat de man een opvallend groot geldbedrag bij zich had. Bij nader onderzoek bleek dat de 23-jarige nog een flinke boete had openstaan bij het CJIB en dat hij de gemeente ook nog geld schuldig was. Met het geld dat de man bij zich had is vervolgens de CJIB-boete voldaan. De rest van het geld gaat naar de gemeente. Het ging daarbij om een totaalbedrag van bijna 1750 euro.
Provincie:
Tag(s):