maandag, 23. januari 2012 - 10:19

Na blaastest ervandoor

Baarn

Aan het begin van de nacht van zondag 22 op maandag 23 januari ging een automobilist ervandoor nadat bij een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken.

Kort na middernacht hielden agenten een alcoholcontrole bij de kruising van de Amsterdamsestraatweg- Luitenant Generaal van Heutszlaan in Baarn. Een 31-jarige automobilist uit Soest moest blazen, waarbij bleek dat hij te veel had gedronken. Toen een agent hem mededeelde dat hij daarom werd aangehouden, ging de Soester er met zijn auto in de richting van Soest vandoor.

Agenten gingen met zwaailicht en sirene achter hem aan. Daarbij reed de verdachte onder andere rond de 160 km/u over de Amsterdamsestraatweg en hij negeerde een rood verkeerslicht. Op de kruising van de Koninginnelaan met de Burgemeester Grothestraat verloor de verdachte de macht over het stuur. Hij belandde op de middengeleider en reed een verkeersbord omver. Zijn auto kwam tot stilstand, waarna hij er te voet over de Wilhelminalaan vandoor ging.

Een agent ging te voet achter hem aan en wist de verdachte aan te houden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Bij de ademanalyse blies hij 315 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tevens bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):