zaterdag, 10. maart 2012 - 13:50

Nablussen grote brand Velsen-Noord duurt nog hele dag

Velsen

De brandweer verwacht zondag de hele dag nog bezig te zijn met nabluswerkzaamheden na de grote brand die zaterdag bij een recyclingsbedrijf in Velsen-Noord uitbrak. Dit heeft een woordvoerster van de brandweer zondag bekendgemaakt.

Brand meester
De brandweer gaf zaterdagavond rond 20.15 uur het sein brand meester. Hoewel de brandweerlieden nog hard aan het werk zijn en er nog best wat vlammen te zien zijn, is er nu geen kans meer op uitbreiding van de brand. De woordvoerster gaf zaterdag al aan dat het mogelijk nog enkele dagen kan duren voordat de brand echt helemaal geblust is.

Ramen en deuren gesloten houden
De brandweer is zaterdagavond begonnen om met speciale 'grijpers' de balen papier uit de loods te halen. Dit geeft nog de nodige rookontwikkeling. Daarom geldt nog steeds het advies aan de omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Bij de metingen die brandweer verricht heeft zijn grote concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Bij de brand is de loods helemaal uitgebrand. Het kantoorgedeelte is wel gespaard gebleven.

Aan de Corverslaan in Velsen-Noord brak zaterdagmiddag bij het recyclingsbedrijf Van Gelder Recycling Groep een zeer grote brand uit. De brand brak rond 13.30 uur uit en er ontstond een enorme rookontwikkeling.

In het recyclingsbedrijf stonden grote balen samengeperst papier in brand. Volgens de woordvoerster gaat het om een 'lastige' brand die moeilijk te blussen is.

De brandweer was met 10 tankautospuiten uitgerukt, waarvan er zeker acht in gebruik zijn. Om het moment dat de brand uitbrak, was er niemand in het bedrijf aanwezig.

Kijk voor alle foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):