zaterdag, 4. augustus 2012 - 21:42 Update: 08-07-2014 0:48

NAC wint, MVV-hooligans uit Breda gegooid

(ELFvoetbal) NAC Breda heeft de oefenontmoeting met MVV tot een goed einde gebracht: 1-0. Buiten het veld ging het er zaterdag minder goed aan toe in Breda.

Nemanja Gudelj verzorgde het openingsdoelpunt op fraaie wijze. Al binnen twee minuten bracht hij NAC Breda op 1-0 na een voorzet van Anouar Hadouir. Door het veldoverwicht tegen MVV ontwikkelden de Bredanaars kleine kansjes. Zo speelde Gudelj zich kort na zijn doelpunt goed vrij. Zijn schot werd echter gepareerd. Alex Schalk en Hadouir kwamen vervolgens goed weg na wilde botsingen op het middenveld. Cor Gilles van MVV was onfortuinlijker. Hij werd per brancard van het veld vervoerd.

In het Rat Verlegd Stadion werden zo'n zesduizend mensen verwelkomd. Buiten het stadion was het wat onrustiger. Op de Havermarkt hebben relletjes plaatsgevonden. Er is daar een confrontatie geweest tussen de politie en enkele hooligans. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt, waarvan er één een hoofdwond heeft opgelopen. Het drietal is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er onder meer met terrasmeubilair gegooid. Derhalve besloten twee cafés om hun terras weg te halen. Ongeveer vijftig MVV-fans zijn door de politie geïsoleerd en op de trein terug naar Maastricht gezet. Vijftien MVV-aanhangers werden per bus uit Breda verwijderd. Onduidelijk is wat de aanleiding voor de rellen is geweest.
Categorie:
Tag(s):