zondag, 28. oktober 2012 - 9:33

National Geographic betreurt foute berichtgeving over Friso

De Amerikaanse tv-zener National Geographic Channel (NGC) heeft per ongeluk gemeld dat prins Friso is overleden. Dit melden verschillende media zondag.

De zender ging rond 08.00 uur korte tijd op zwart en daarna kwam de volgende tekst in beeld: ‘National Geographic Channel betuigt zijn medeleven aan de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van Zijne Hoogheid Prins Friso.’

De melding is inmiddels verdwenen. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkent dat de prins zou zijn overleden, aldus de NOS. Aanvankelijk wilde de RVD niet glashard ontkennen dat de prins was overleden. De dienst hield het bij de mededeling: "Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de Prins mededelingen doen." Later kwam de RVD wel met een ondubbelzinnige ontkenning.

Ook Koninklijk Huis-verslaggever van RTL Nieuws Antoin Peeters heeft op Twitter laten weten dat de prins niet is overleden en dat het bericht van NGC niet klopt.

Het is niet duidelijk hoe het bericht van National Geographic op hun zender heeft kunnen verschijnen.

Vreselijke fout
Nationaal Geographic heeft op Twitter laten weten dat de tv-zender het voorval ten zeerste betreurt en spreekt van 'een vreselijke fout'.
Een woordvoerder van NGC heeft tegen de NOS verklaard dat deze foute berichtgeving waarschijnlijk het gevolg is van een 'technische storing'.
Provincie:
Tag(s):