zaterdag, 10. maart 2012 - 11:15

Nationale recherche gaat maffia in Nederland onderzoeken

Hilversum

In het radioprogramma Argos zegt het hoofd van de Nationale Recherche zaterdag dat de politie en enkele andere instanties zoals de Belastingdienst en de FIOD meer onderzoek gaan doen naar de Italiaanse maffia.

Vijf tot tien personen zullen zich vooral gaan bezighouden met de 'Ndrangheta, dat is de maffia uit het Italiaanse gebied Calabrië. Dit meldt de NOS zaterdag.

Volgens de omroep heeft de Italiaanse politie al lange tijd aanwijzingen dat de 'Ndrangheta in Nederland actief is. Ze heeft Nederland daarvoor in 2010 al gewaarschuwd, maar daar is volgens Argos niets mee gedaan.

Volgens Wilbert Paulissen, hoofd van de Nationale Recherche, heeft zijn organisatie nog nooit 'structureel ingezoomd' op de 'Ndrangeta. In Argos zegt hij: 'Als u mij zou vragen: weet u nou hoeveel restaurants er gelieerd zijn aan de 'Ndrangheta, hoeveel wonen er hier, etcetera? Dan zeg ik: daarover kunnen wij op dit moment als Nederlandse politie of als Nederlandse overheid geen betrouwbare uitspraken doen.'

Voor de misdaadorganisatie is Nederland een interessant land. Rotterdam is een belangrijke haven. Hier komen grote hoeveelheden cocaïne binnen, die dan over de rest van Europa worden verspreid.
Provincie:
Tag(s):