vrijdag, 16. november 2012 - 19:13

Nationale Recherche houdt opnieuw Satudarah-leden aan

Den Haag

De Nationale Recherche heeft dinsdag in Apeldoorn en Alphen aan de Rijn twee verdachten aangehouden in een omvangrijk onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en - handel.

De 30-jarige verdachte uit Apeldoorn is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Hij is vermoedelijk betrokken bij vier hennepkwekerijen in Apeldoorn en omgeving, met in totaal honderden hennepplanten. De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden, zijn allebei lid van de motorclub Satudarah in Enschede.

De 52-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn is donderdag na verhoren op vrije voeten gesteld. De man blijft verdachte in het onderzoek.

Daarnaast heeft de Nationale Recherche dinsdag tijdens doorzoeking van een woning in Apeldoorn een derde man aangehouden. Hij was in het bezit van zeventien scherpe patronen en is na verhoor heengezonden.

De Nationale Recherche en de politie Twente hebben vorige maand al verschillende aanhoudingen verricht in dit onderzoek naar georganiseerde hennepteelt- en handel.
Provincie:
Tag(s):