donderdag, 10. mei 2012 - 21:04

Navigatiesysteem doet inbrekers de das om

Leidschendam

De politie hield donderdag 10 mei omstreeks 03.15 uur op het Oosteinde twee Litouwers aan.

Eén van hen, een 21-jarige man fietste zonder licht en kon bij controle niet aantonen dat de fiets hem in eigendom toebehoorde. Aan de hand van het framenummer ontdekten de agenten dat de fiets was gestolen. De ander had een gestolen navigatiesysteem in zijn bezit.

In een fietstas bevond zich een nieuwe accu. Zowel de fiets als de accu werden in beslaggenomen. De ander, een 18-jarige man, die naast hem fietste bleek in het bezit te zijn van een navigatiesysteem. Hij deelde de politie mee, dat het navigatiesysteem van hem was.

Toen de politie het woord ‘thuis’ intoetste, bracht het apparaat de agenten baar een adres aan de Buitenruststraat, waar een opengebroken auto voor de deur stond. Volgens de eigenaar van de auto waren zowel het navigatiesysteem als de accu uit zijn voertuig weggenomen. De agenten hielden beiden Litouwers aan. Zij werden in het politiebureau in verzekering gesteld. De officier van justitie besliste dat beide mannen op vrijdag 11 mei voor de rechter moeten verschijnen.
Provincie:
Tag(s):