maandag, 9. juli 2012 - 11:32

NedCar in Born gaat mogelijk Mini's bouwen

Born

BMW wil bij NedCar in Born Mini's gaan produceren. De Duitse autofabriek is daarover in gesprek. Dat meldt BMW in een persbericht dat vanochtend is uitgegeven.

BMW wil de productiecapaciteit voor de populaire Mini vergroten en zoekt naast de hoofdvestiging in Oxford een satellietvestiging.

Vorige week werd al bekend dat BMW onderhandelt met NedCar en de Eindhovense VDL Groep om auto's in Born te gaan produceren. Nu is bekend om welk type auto het gaat. VDL wil de autofabriek in Born overnemen, maar alleen als het zeker is van BMW als belangrijkste klant.

Vandaag werd tevens bekend dat de BMW Group nog eens 250 miljoen pond investeert in de Britse productie van de Mini fabriek in Oxford.

De investeringen maken deel uit van de internationale groeistrategie voor het merk Mini, die een toenemende omzet en middellange termijn biedt maximaal tien verschillende MINI modellen.

De 250 miljoen pond zal worden geïntroduceerd in aanvulling op de reeds aangekondigd 500 miljoen pond en een verdere bijdrage aan de werkzekerheid van zo'n 5500 mensen in de zogenaamde MINI productie driehoek in het Verenigd Koninkrijk.
Provincie:
Tag(s):