dinsdag, 6. november 2012 - 14:53

Nederland en België willen samenwerking intensiveren

Den Haag

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, en minister Timmermans willen de samenwerking tussen beide landen verder intensiveren. België is voor Nederland de tweede handelspartner ter wereld, na Duitsland.

'Voor economisch herstel in Nederland moeten we ook de grensoverschrijdende samenwerking en handel met dichtbij gelegen markten versterken', aldus Timmermans in Brussel tijdens een bezoek aan zijn collega.

De bewindspersonen spraken ook over de Europese Raad later deze maand, over de meerjarenbegroting van de Europese Unie en over de toekomst van de Economische Monetaire Unie. Zij spraken af een forse impuls te geven aan de samenwerking van de Beneluxlanden bij de vormgeving van Europa. Ook zal bekeken worden hoe het Nederlandse en het Belgische postennetwerk om kosten te besparen meer taken kunnen delen.

De ministers willen ook in de Europese Unie naar gemeenschappelijke stellingnamen zoeken om in de wereld een zo sterk mogelijk EU-geluid te laten horen, zoals over Syrië en het Afrikaanse Grote Meren gebied. 'Een sterke EU behartigt onze economische belangen en onze waarden, onder meer op het gebied van mensenrechten. Een verdeelde EU is een machteloze EU', aldus Timmermans.
Provincie:
Tag(s):