zondag, 17. juni 2012 - 22:36 Update: 08-07-2014 0:50

Nederland naar huis: Van der Vaart: 'Goed in spiegel kijken'

[ELF-Voetbal] Niet Mark van Bommel, maar Rafael van der Vaart stond na afloop als aanvoerder als eerste de pers te woord. De Tottenham-speler stond voor het eerst dit EK in de basis tegen Portugal, scoorde ook, maar zag zijn team toch met 2-1 verliezen.

Hij was realistisch direct na het laatste fluitsignaal. "Dit EK zijn we niet goed genoeg voor de volgende ronde. We verliezen drie keer. Dan heb je het niet verdiend. We moeten gewoon veel beter spelen om door te gaan."

Toch gloorde er vanavond na zijn goal even hoop. "Op voorhand weet je dat het moeilijk is. We moesten er twee maken tegen een goede ploeg. Maar we begonnen goed met de vroege 1-0. Dan hoopt je dat je er snel nog een bij kan maken en dat zij nerveus worden. Maar na hun goal viel het weg."

Op de vraag of er achteraf andere keuze gemaakt hadden moeten worden wat de opstelling betrof tijdens dit toernooi: "Achteraf is het altijd makkelijk praten. We hebben allemaal slecht gespeeld en moeten nu goed in de spiegel kijken. Vooral voor alle fans is dit heel sneu."
Categorie:
Tag(s):