dinsdag, 8. mei 2012 - 13:32

Negen aanhoudingen na overval op Rotterdamse juwelier

Rotterdam

Dinsdagochtend om ongeveer 11.00 uur is een juwelier aan de West-Kruiskade in Rotterdam overvallen door een aantal mannen. 'Kort na de overval zagen getuigen drie mannen wegrennen in de richting van het Weena', meldt de politie dinsdag.

Omdat de juwelier snel alarm sloeg en de politie snel ter plaatse was, zagen twee andere daders geen kans te ontkomen. Voor zover bekend is er niets buit gemaakt door de overvallers.

De juwelier en zijn vrouw, die beiden in het pand aanwezig waren, wisten snel naar buiten te komen en de achtergebleven daders zijn kort daarop aangehouden door de toegesnelde politie. Dit ging zonder geweld.

Direct werd een uitgebreid onderzoek ingesteld in de omgeving en daarbij werden vele eenheden van de politie ingezet en er werd onder andere gebruik gemaakt van de politiehelikopter.

Aan de hand van getuigenverklaringen en de verspreidde signalementen werd in de Oostervantstraat een auto met Brits kenteken aangetroffen. Daarin zaten twee mannen. Omdat zij gedeeltelijk voldeden aan het signale-ment werden de beide mannen aangehouden.

Aan de hand van het onderzoek naar deze twee en getuigenverklaringen werden in een pand aan de Oostervantstraat nog vijf verdachten aangehouden door het Arrestatie Team van de politie Rotterdam-Rijnmond. Zij zijn allen overgebracht naar een politiebureau.

Uit onderzoek is gebleken dat de zeven mannen die in de Oostervantstraat zijn aangehouden, niets van doen hebben met de overval. Zes van hen zijn daarom weer vrijgelaten. De zevende, een 23-jarige man, is opnieuw aangehouden omdat hij werd gezocht door de politie Haaglanden en nog 55 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.

De twee verdachten (20- en 22 jaar) die in het pand zijn aangehouden blijven uiteraard in bewaring. De politie stelt een nader onderzoek in naar de drie verdachten die volgens getuigen zijn weggerend bij de juwelier.

De nu overvallen juwelierszaak is eerder overvallen dit jaar en wel op 17 februari. Ook toen is een verdachte aangehouden.
Provincie:
Tag(s):