vrijdag, 8. juni 2012 - 17:55

Negen aanhoudingen voor grootschalige drugshandel

Enschede

De politie Twente heeft donderdag negen verdachten aangehouden op verdenking van handel in en uitvoer van harddrugs en het opzetten van hennepkwekerijen. 'De verdachten zijn in verschillende plaatsen in Twente, Rotterdam en Duitsland aangehouden', meldt de politie vrijdag.

Bij doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder een contant geldbedrag, vuurwapens en auto’s. Zeven verdachten zijn in verzekering gesteld.

Intensief onderzoek
De recherche van de politie Twente heeft de afgelopen maanden intensief onderzoek gedaan naar handel en uitvoer van harddrugs naar het buitenland en het grootschalig opzetten van hennepkwekerijen. Donderdag werden zeven mannen en twee vrouwen aangehouden variërend in de leeftijd van 19 tot 39.

De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Enschede (23-, 24- jarige man en twee 25-jarige mannen), Rotterdam (19-jarige, 21-jarige en 29-jarige mannen), Almelo (39-jarige vrouw) en Alstätte (Dld) (29-jarige vrouw). De 29-jarige Rotterdammer en de 23-jarige Enschedeër zijn op last van de officier van justitie heengezonden, maar blijven wel verdachte. De overige verdachten zijn in verzekering gesteld.

Op twaalf locaties in Enschede, Overdinkel, Hengelo, Almelo, Rotterdam en Ahaus (Dld) zijn doorzoekingen geweest in elf woningen en een growshop (Enschede). Bij de actie werden diverse goederen in beslag genomen: een grote hoeveelheid harddrugs, softdrugs, een viertal vuurwapens, een hoeveelheid contant geld, een aantal auto’s en een hoeveelheid sieraden.

De politie zet het onderzoek voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):