zaterdag, 26. mei 2012 - 10:39

Negen gestolen bronzen beelden Fontana terecht

De politie heeft negen (van de 13) gestolen bronzen beelden uit de beeldentuin van Fontana in Bad Nieuweschans teruggevonden.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 april hadden onbekende daders het hekwerk van het terrein geforceerd. Hierbij werden 13 bronzen beelden gestolen. De beelden werden donderdagavond in een pand in Groningen teruggevonden.

Kunstenaar Alexander Taratynov
In de beeldentuin staan beelden van verschillende kunstenaars. Opvallend was dat alle 13 gestolen beelden van de Russische kunstenaar Alexander Taratynov zijn. De meeste beelden zijn ongeveer 50 cm groot. Twee zijn ongeveer 150 cm groot en vermoedelijk niet door één persoon te tillen. Het gaat hier om een paard dat op zijn achterbenen staat en een beeltenis van Bacchus. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Onderzoek
Direct na de diefstal stelde de politie een uitgebreid onderzoek in. Uit binnengekomen informatie en gedegen recherchewerk troffen agenten donderdagavond de negen beelden in een pand aan de Nieuweweg in Groningen aan. De beelden werden in beslaggenomen. De kunstenaar en Fontana reageerden verheugt op het terugvinden van de gestolen beelden. De politie heeft in het onderzoek nog geen aanhoudingen verricht. Er worden nog vier beelden (3 grote en 1 kleine) vermist. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):