dinsdag, 27. maart 2012 - 16:01

Negen verdachten aangehouden na vondst bijna 200 kilo cocaïne

Rotterdam

De politie heeft eind vorige week negen verdachten aangehouden voor het bezit, vervoeren en/of verhandelen van verdovende middelen. Er werd bijna 200 kilo cocaine, drie auto's en enkele tienduizenden euro's in beslag genomen.

Een getuige meldde afgelopen donderdag aan het begin van de avond dat er aan de Schermerhoek in Capelle aan den Ijssel grote tassen met geld in een taxi werden gezet. Er zouden meerdere personen en voertuigen bij betrokken zijn en een vrouw zou een vuurwapen bij zich hebben. Agenten kwamen direct in actie en troffen de taxi op de Abraham van Rijckevorselweg aan. Een van de inzittenden stapte meteen uit toen ze de politie zag en riep dat ze geen vuurwapen had, maar wel drugs. Zij en de andere twee inzittenden van het voertuig werden aangehouden. In de taxi werden verschillende tassen met cocaine aangetroffen.

Andere verdachten
Andere agenten hielden op datzelfde moment op de Schermerhoek nog zes verdachten aan. Een getuige meldde ter plaatse dat er ook tassen naar een kelderbox waren gebracht. Nog dezelfde avond werd een doorzoeking gedaan in een woning en de bijbehorende kelderbox aan de Schermerhoek. In de woning werden onder meer laptops en telefoons gevonden. In de kelderbox lagen nog eens 33 pakketten met cocaine, een vuurwapen en munitie. Daarnaast werden auto's in beslag genomen.

Alle verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om twee vrouwen en zeven mannen, variërend in leeftijd van 23 tot 47 jaar. Ze komen uit Capelle, Rotterdam, Amsterdam en Oostvoorne, of hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

De drugs, met een waarde van ongeveer 5 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd. Het onderzoek is in volle gang.
Provincie:
Tag(s):