zondag, 15. april 2012 - 19:23

Nepagenten overvallen woning in Amstelveen

Amstelveen

Bewoners van een woning aan de Straat van Magelhaens in Amstelveen zijn vrijdagavond overvallen door twee nepagenten. Dit meldt de politie Amsterdam-Amstelland zondag.

De overvallers belden aan met de mededeling dat zij met preventieadviezen de bewoners wilden waarschuwen voor inbrekers.
Eenmaal binnen werden het echtpaar en hun bezoek met een vuurwapen bedreigd. Door de paniek in de woning en de schermutseling die daarbij ontstond wist één van de aanwezigen de politie te bellen.

Terwijl de overvallers bezig waren met het vastbinden van de man des huizes kwam de politie ter plaatse waarna de mannen vluchtten. Na een achtervolging te voet werd één van hen in het nabij gelegen park aangehouden. De verdachte is een 24-jarige Amsterdammer. De andere overvaller wist vooralsnog te ontkomen.

De recherche van District Zuid is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de vluchtroute van de tweede verdachte en houdt er rekening mee dat er nog een derde persoon bij de overval betrokken is geweest.
Provincie:
Tag(s):