zaterdag, 1. september 2012 - 16:25

Nepglazenwasser aangehouden bij paleis Beatrix

Delft

Leden van de Koninklijke Marechaussee hielden vrijdag rond 19.00 uur in het Haagse Bos rondom paleis Huis ten Bosch, het verblijf van de koningin, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan.

De man maakte afgelopen maanden verschillende slachtoffers door zich voor te doen als glazenwasser. De man ging als volgt te werk. Hij belde aan met het verhaal dat hij de ramen heeft gewassen en dat hij zijn geld wilde. Vervolgens ginghij weg met het geld, waarna de slachtoffer erachter kwamen dat de ramen helemaal niet waren gewassen.

De politie waarschuwde eerder deze week voor een nepglazenwasser die actief was in het centrum van Den Haag en Overbosch, Rijswijk, Delft en omstreken. Ongeveer 20 mensen deden al aangifte bij de politie. Uit recherche onderzoek kwam de identiteit van de verdachte naar voren, waaruit bleek dat het om dezelfde persoon ging die in juni al was aangehouden voor hetzelfde feit.

Leden van de Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk zijn voor de bewaking van het paleis, zagen gisteravond dat een man zich verdacht gedroeg in het bos rondom het paleis. Dit bleek de gesignaleerde 37-jarige man te zijn. Zij hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De man zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):