vrijdag, 16. maart 2012 - 9:59 Update: 08-07-2014 0:53

Nibud: Betalingsachterstanden stapelen zich op

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en de NVVK maken zich zorgen om het groeiend aantal consumenten dat moeite heeft met het betalen van de rekeningen.

Ruim 30% van de Nederlanders loopt achter met betalingen en ruim 70% van hen heeft meerdere soorten schulden; ze staan niet alleen rood, ook automatische incasso's worden geweigerd en aanmaningen voor het betalen van de huur of hypotheek vallen op de deurmat. In 2009 was dat nog maar 56%, blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Het Nibud en de NVVK hebben daarom hun gezamenlijke website zelfjeschuldenregelen.nl vernieuwd met een betaalplan en ingevulde begroting. De organisaties verwachten dat consumenten hierdoor sneller zelf aan de slag gaan met het inlopen van hun betalingsachterstand. Daarmee wordt voorkomen dat mensen zodanig veel schulden oplopen dat ze naar de schuldhulpverlening moeten.

Het Nibud en de NVVK zien dat de afgelopen jaren ook steeds meer hoger opgeleiden en mensen met een behoorlijk inkomen financiële problemen krijgen. Tweeverdieners die door baanverlies in de problemen komen en hypotheekschulden hebben, vormen steeds meer een probleem. Deze groepen zijn gewend om zaken via internet te regelen. Het Nibud en de NVVK verwachten dat zij met het stappenplan van zelfjeschuldenregelen.nl hun betalingsachterstanden kunnen wegwerken.
Categorie:
Tag(s):