donderdag, 9. augustus 2012 - 15:58

Nieuw asfalt voor Oostvaardersdijk (N701)

Almere

De provincie Flevoland gaat op de Oostvaardersdijk (N701) tussen Almere Poort en Almere Pampushaven nieuw asfalt aanbrengen ovber een lengte van 6,5 kilometer.

'De weg is verouderd, bevat scheuren en gaten en is toe aan een opknapbeurt. Ook wordt de weg helemaal een 80 kilometer weg, waar die nu nog 100 kilometer per uur is', meldt de provincie donderdag.

In de periode 27 augustus tot 13 oktober 2012 wordt de Oostvaardersdijk tussen de aansluiting Poortdreef/Godendreef en de rotonde bij de aansluiting Grote Vaartweg dag en nacht afgesloten voor alle verkeer.

Nabij afrit 2 op de A6 en bij de rotonde in de Oostvaardersdijk aansluiting Grote Vaartweg wordt het verkeer gewezen op de afsluiting door de gele borden langs de weg. Ook bij alle andere wegen richting Oostvaardersdijk worden weggebruikers geattendeerd op de afsluiting. De aansluiting van de IJmeerdijk op de Oostvaardersdijk valt ook binnen de afsluiting en is daardoor niet bereikbaar voor het verkeer.

Het gedeelte tussen de aansluiting Poortdreef/Godendreef en de rotonde Grote Vaartweg wordt dag en nacht afgesloten voor alle verkeer van maandag 27 augustus tot zaterdag 13 oktober 2012. De volgende wijk, bedrijven en musea zijn bereikbaar vanuit de richting Lelystad/ Grote Vaartweg:
woonwijken Oostvaardersdiep;
jachthaven Blocq van Kuffelen;
gemaal Blocq van Kuffelen;
museum De Trekvogel.
Woonwijk en jachthaven Mariana Muiderzand zijn alleen bereikbaar via Marinaweg.
Rotonde Poortdreef

In dezelfde periode gaat de gemeente Almere een rotonde aanleggen in de Poortdreef ter plaatse van de aansluiting Godendreef. Aangezien voor deze werkzaamheden ook een afsluiting van de Oostvaardersdijk noodzakelijk is, is de uitvoering van beide werkzaamheden op elkaar afgestemd. Hiermee wordt de overlast voor de gebruikers van de weg op de Oostvaardersdijk beperkt tot maar één wegafsluiting.

Nieuw asfalt
Na het aanbrengen van de nieuwe lagen asfalt, krijgt de weg:
nieuwe wegmarkering;
kantstrookverruwing in beide kantstroken van de rijbaan;
glasbollen in beide kantstroken van de rijbaan.

Van 100 naar 80 km/h
Zo wordt de Oostvaardersdijk een veilige weg, die lang meegaat. De Oostvaardersdijk is een zogenaamde gebiedsontsluitingsweg. Dit type weg heeft geen vluchtstroken en je mag er maximaal 80 kilometer per uur rijden.
Provincie:
Tag(s):