maandag, 27. februari 2012 - 10:39

Nieuw treinstation Maastricht-Noord krijgt vorm

Maastricht

ProRail heeft afgelopen weekend hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe station Maastricht-Noord. In 52 uur zijn er heipalen geslagen, damwanden ingebracht en nieuwe bovenleidingportalen geplaatst. In verband met deze werkzaamheden was er geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht en Sittard en reden er ook geen treinen tussen Maastricht en Valkenburg.

Het toekomstige station wordt gebouwd in opdracht van de provincie Limburg. Het komt te liggen ter hoogte van de Meerssenerweg en Mariënwaard, vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven. Bouwbedrijf BAM Civiel BV bouwt hier twee perrons met een lengte van elk 120 meter. Verder krijgt het station vijf fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling met plek voor 125 fietsen.


Om het station bereikbaar te maken, komt er een onderdoorgang onder het spoor voor voetgangers en fietsers. Dit zorgt tegelijkertijd voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein Beatrixhaven en de woonwijken aan de andere kant van het spoor. Met behulp van een lift wordt het perron dat tussen de sporen ligt toegankelijk gemaakt voor minder validen. Het andere perron krijgt een hellingbaan. Station Noord is straks rechtstreeks te bereiken via een aparte verbindingsweg vanaf de A2 en de A79. De onderdoorgang, liften en hellingbaan worden ook door ProRail gebouwd.
Provincie:
Tag(s):