vrijdag, 12. oktober 2012 - 12:36

Nieuwe aanhoudingen rellen Haren

Haren

De Groningse politie heeft afgelopen week opnieuw personen aangehouden voor de rellen in Haren. Zeven (jonge)mannen zijn verhoord over hun aandeel in de ongeregeldheden op 21 september jongstleden. Een van hen is voor de tweede keer aangehouden.

Het zevental dat de politie heeft aangehouden is afkomstig uit Tynaarlo (17), Hoogeveen (30), Assen (17), Nijmegen (20), Groningen (19), Sappemeer (19) en Giethoorn (19). De 17-jarige jongen uit Assen is in dit onderzoek voor de tweede keer aangehouden. Uit vervolgonderzoek is gebleken dat hij zich aan meer strafbare feiten schuldig heeft gemaakt. Hij zit nog in de cel. Datzelfde geldt voor de 30-jarige man uit Hoogeveen. De andere vijf verdachten zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.

De politie is sinds 21 september drukdoende met het onderzoek naar diegenen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten in Haren. Inmiddels zijn 54 personen aangehouden en heeft de politie nog diverse personen in het vizier, waarbij ook namen en woonplaatsen bekend zijn. De politie adviseert mensen die weten dat ze zich ernstig hebben misdragen, zich zelf bij de politie te melden.
Provincie:
Tag(s):