donderdag, 13. december 2012 - 9:44

Nieuwe doodsbedreigingen Wilders na Marokkanenuitspraak

Den Haag

Geert Wilders is naar eigen zeggen de afgelopen week rond de twintig keer met de dood bedreigd via e-mail en Twitter.

Hij zegt donderdag dat de golf van doodsbedreigingen is ontstaan na zijn uitspraak waarin hij zegt dat ‘de dood van een grensrechter niet alleen een voetbalkwestie maar ook een Marokkanenprobleem is’, melden diverse media donderdag.

'Het is triest en veelzeggend', stelde Wilders. In de e-mails en Twitterberichten wordt volgens Wilders door een aantal bedreigers ook aangegeven hoe zij hem willen doden. De bedreigers willen zijn ‘hoofd eraf hakken’, hem ‘kapot schieten’ of hem ‘op andere manier vermoorden’.

Dodelijk schopincident grensrechter
Wilders deed afgelopen week zijn uitspraak over het ‘Marokkanenprobleem’ naar aanleiding van het dodelijke schopincident waarbij grensrechter Richard van Nieuwenhuizen omkwam.

Wilders vroeg zich openlijk af ‘waarom niemand eerlijk durft te benoemen dat er een probleem is met Marokkanen op straat, school, in het winkelcentrum en op het voetbalveld en dat 65 procent van de Marokkaanse jongeren al eens is aangehouden door de politie', stelde Wilders.

Wilders zegt dat hij voor een deel van de doodsbedreigingen al aangifte heeft gedaan, ‘de rest volgt nog’, aldus Wilders.
Provincie:
Tag(s):