woensdag, 16. mei 2012 - 19:14

Nieuwe feiten over moord op Marianne Vaatstra

De uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever zal zondag helemaal gewijd zijn aan de nog altijd onopgeloste moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra, dertien jaar geleden. In de reportage zullen nieuwe feiten worden gepresenteerd die een nieuw licht op dit geruchtmakende misdrijf werpen.

Het 3D-team heeft de afgelopen jaren in alle stilte de zaak opnieuw onderzocht en geanalyseerd en heeft daarbij een aantal nieuwe, opzienbarende bevindingen gedaan. Peter R. de Vries is daar de afgelopen tijd deelgenoot van gemaakt. Het rechercheteam komt tot een nieuw, afwijkend scenario, van wat er de nacht van de moord op 1 mei 1999 is gebeurd.

Peter R. de Vries heeft vanaf het prille begin de moord op Marianne gevolgd en daar in de loop der jaren veel aandacht aan besteed. Hij noemt de inhoud van de uitzending ‘onthullend’. De Vries: ‘Er wordt een nieuwe weg ingeslagen. Het 3D-Team heeft knap werk verricht. De kans op een oplossing van de zaak acht ik groter dan ooit’. De recherche is niet alleen tot een aantal nieuwe inzichten gekomen, men heeft op basis van nieuw forensisch onderzoek ook concrete, nieuwe bevindingen gedaan.

De zaak van Marianne Vaatstra is ook de eerste in Nederland waarbij politie en justitie gebruik maken van DNA-verwantschapsonderzoek, dat sinds 1 april van dit jaar wettelijk is toegestaan. Dit vergroot de kans op een doorbraak aanzienlijk, aldus De Vries.
Provincie:
Tag(s):