maandag, 19. maart 2012 - 11:51

Nieuwe fiets voor beroofde 14-jarige Delftse jongen

Delft

De 14-jarige Delftse Ryan die woensdag 14 maart werd beroofd van zijn fiets, kreeg afgelopen weekend hulp uit onverwachte hoek.

De jongen stapte die dag omstreeks 15.30 uur op de Juniusstraat op zijn fiets, net voor de kruising met het Componistenpad. Toen de jongen vaart wilde maken kreeg hij een duw in zijn rug. De jongen viel en raakte gewond aan zijn hand, neus en knie. Toen de jongen op de grond lag werd zijn mountainbike weggenomen.

De politie verstuurde een persbericht naar de media en verzocht eventuele getuigen zich te melden. Vrijdag belde een inwoonster uit Delft naar de recherche. Zij had geen informatie over de diefstal, maar had wel voor de gedupeerde jongen een nieuwe fiets.

De vrouw had net een nieuwe fiets met trapondersteuning gekocht en haar 'oude fiets' stond nog in de schuur. Hij mocht hem gratis ophalen. Toen de 14-jarige Ryan bij de vrouw langsging om te kijken, wist hij niet wat hij zag.

Ryan kreeg van de zeer betrokken bewoonster gratis een vrijwel fonkelnieuwe fiets, die hij dankbaar aanvaardde. Compleet met het pinnacle van Shimano was deze Koga Myata zo ongeveer voor hem het hoogst haalbare op het gebied van fietsen. Het allermooiste was die glimlach en de opengeslagen gebruiksaanwijzing naast zijn kussen toen hij met zijn brilletje 's avonds in slaap viel. Eind goed al goed. Alhoewel..... de recherche is nog op zoek naar getuigen van de beroving.
Provincie:
Tag(s):