maandag, 26. november 2012 - 21:11

Nieuwe lokatie voor Gildefeesten Sluiskil

Sluiskil

Eind dit jaar start de voorbereiding voor de bouw van de brede school in Sluiskil. De locatie overlapt de plaats waar elk jaar in augustus de Gildefeesten worden georganiseerd. Uit drie alternatieve locaties voor de Gildefeesten is nu een keuze gemaakt.

Na een valse start zijn vertegenwoordigers van de gemeente en van de Stichting Gildefeesten samen in gesprek gegaan over een nieuwe locatie voor het evenement in Sluiskil. In goed overleg zijn drie locaties onderzocht: een deel van het dorpspark achter zalen- en congrescentrum ‘t Meulengat, een plaats aan de Leidinglaan en de locatie Minister Lelyplein.

Uiteindelijk is de keus gevallen op de locatie Minister Lelyplein, omdat andere locaties geen haalbare kaart bleken te zijn, bijvoorbeeld omdat de kosten om het terrein aan te passen te hoog waren.

Omwonenden van het Minister Lelyplein zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst die volgende week plaatsvindt. Zij worden dan geïnformeerd over de nieuwe locatie en afspraken die over het gebruik van het terrein worden gemaakt.

De werkzaamheden voor de ontwikkeling van de brede school zullen volgens de planning uitgevoerd kunnen worden. De oplevering is voorzien rond april 2014.
Provincie:
Tag(s):