vrijdag, 31. augustus 2012 - 20:38

Nieuwe marinierskazerne in Vlissingen

Vlissingen

Het dagelijks provinciebestuur en het college van B&W van Vlissingen zijn blij met de beslissing van minister Hillen om een nieuwe marinierskazerne te laten bouwen op de locatie Buitenhaven bij Vlissingen.

De minister meldt dit op 31 augustus 2012 per brief aan de Tweede Kamer.

In april van dit jaar noemde Hillen Vlissingen al de meest toekomstbestendige locatie voor de Marinierskazerne. Nu hebben het ministerie van Defensie samen met de Provincie Zeeland en Gemeente Vlissingen de plannen die er in april lagen, verder uitgewerkt. Voor de minister zijn de resultaten van de verdere uitwerking van de plannen reden om voor de bouw in Vlissingen te kiezen. De nieuwe marinierskazerne, die Michiel Adriaanszoon de Ruyter gaat heten, zal volgens planning in 2017 in gebruik worden genomen.

De gemeenteraad van Vlissingen en Provinciale Staten van Zeeland zijn geïnformeerd over de beslissing van minister Hillen. De komende maanden krijgen zij respectievelijk van het college van B&W of het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland verder uitgewerkte voorstellen voor besluitvorming voorgelegd.
Provincie:
Tag(s):