dinsdag, 17. juli 2012 - 20:52

Nieuwe partij DPN trekt zicht terug voor verkiezingen 12 september

Den Bosch

De nieuwe partij DPN, Democratische Partij Nederland, maakt op haar site bekend dat zij zich terugtrekt voor de verkiezingen van 12 september.

In een extra bestuursvergadering van 17 juli 2012 hebben ze besloten hun deelname aan de Tweede Kamer-verkiezingen op 12 september 2012 te annuleren. De termijn tussen de oprichting van de DPN op 7 mei 2012 en de verkiezingen bleek helaas te kort.

De partij had gehoopt tijdig een aansprekende lijsttrekker te kunnen vinden die de partij in de verkiezingscampagne op een goede manier zou kunnen vertegenwoordigen. Dit is niet gelukt.

Tot slot lijkt het erop dat zij er niet in slagen om voldoende ondersteuningsverklaringen te vergaren om in alle kieskringen te kunnen deelnemen. Volgens de partij speelt de vakantieperiode hierin zeker een rol. Het deelnemen in slechts enkele kieskringen is voor de DPN geen optie.

Ondanks deze tegenslag gaat de DPN verder op de ingeslagen weg. Ze gaan hun pijlen nu richten op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.
En mochten er na 12 september opnieuw verkiezingen voor de Tweede Kamer nodig zijn, dan zal de partij zich weer voor deelname inspannen.
Provincie:
Tag(s):