maandag, 27. augustus 2012 - 12:34 Update: 08-07-2014 0:27

Nieuwe RTL familieserie ‘De Contessa van Renesse’: méér dan een tv-serie!

De Contessa van Renesse’ is een nieuwe familieserie op RTL, met een verrassend script en prachtige liedjes. In deze serie beleeft een uitzonderlijk, adellijk trio de meest vreemde avonturen op een vakantiepark in het mooie Zeeland.

Elke week brengen Gravin Tessa van Renesse, haar man Graaf Jan en zijn jeugdliefde Adelheid een dier en een mooie plek in de natuur in beeld. En uiteraard is er iedere week een spannend probleem dat moet worden opgelost. ‘De Contessa van Renesse’ is leuk, leerzaam en zeker de moeite waard om naar te kijken!

Zeeland als decor voor opnames
Wie kent Renesse niet? ’s Winters wonen er nog geen tweeduizend mensen en in de zomer telt deze prachtige badplaats rond de 200.000 ‘inwoners’ (met dank aan de vele vakantiegangers)! In de afgelopen jaren is daar nog een opvallende, excentrieke familie bijgekomen: de familie van gravin Tessa van Renesse. De flamboyante Tessa, die vanwege haar gravinnentitel ‘Contessa’ wordt genoemd, brengt natuur, cultuur en prachtige locaties in beeld, die zeker de moeite waard zijn om ook eens live eens te bezoeken. Dat kan trouwens ook mét de Contessa in eigen persoon, want deze serie is meer dan alleen een tv-serie!

Meer dan een tv-serie
Naast de tv-serie treden de Contessa en haar man Jan van Renesse ook op in het theater, ze verzorgen educatieve natuurwandelingen met liedjes over de natuur en ze hebben een eigen radioprogramma. Bovendien is er naar aanleiding van de tv-serie een eigen brood op de markt gebracht: het ‘Zomer in Zeeland-brood’! Nu al bij bijna alle bakkers in Zeeland te koop en binnenkort bij bakkers door heel Nederland! Niet alleen is het een eerlijk, knapperig en zonnig brood, ook kan iedereen die het brood koopt en een ludieke foto maakt mét het brood een jaar lang een vakantiehuis winnen in Zeeland!

‘De Contessa van Renesse’ won al prijzen vóór de eerste uitzending!
Jerry Rijstenbil, bedenker van ‘De Contessa van Renesse’ en van origine Zeeuw, won voorafgaand aan de opnames al een grote landelijke prijs van de Media Academie Amsterdam voor ‘beste crossmediale concept’. En Rijstenbil heeft dat meer dan waar gemaakt. De Contessa is al bijna twee jaar in Zeeland actief in het theater, op de radio, in de natuur en bij officiële bijeenkomsten. Zo reikte de Contessa op het strand van Renesse bijvoorbeeld een cheque aan Lenie ’t Hart aan van meer dan vijfduizend euro om zeehondjes te redden!

Mis deze RTL familieserie niet!
In Zeeland weet men dus al wie ‘de Contessa’ is. En door de tv-serie op RTL maakt binnenkort heel Nederland kennis met ‘De Contessa van Renesse’. In de gelijknamige tv-serie belanden Tessa, haar familie en haar vrienden wekelijks in hilarische situaties. Komen ze ooit weer terug op hun kasteel? Weten ze de aangespoelde zeehond te redden? Hoe zag Zeeland er in 1930 uit? En wie is toch die mysterieuze man die de hoofdrolspelers steeds op het juiste spoor zet? Beleef het zelf mee! ‘De Contessa van Renesse’ is te zien vanaf 9 september op RTL 4 én RTL 8. Op www.ContessavanRenesse.tv staat het complete uitzendschema en zijn ook afleveringen terug te zien die je eventueel gemist hebt.

The winning team
De hoofdrolspelers kent je misschien nog wel: Paulette Willemse en Saskia van Zutphen (Mrs Einstein, Songfestival en Vuile Huichelaar) en Jerry Rijstenbil (Griezelbus theater). Elke aflevering heeft ook verrassende bijrollen, waaronder oude bekenden als Saskia en Serge en opkomende artiesten zoals Sabine Beens. ‘De Contessa van Renesse’ is geschreven door Ben van der Meyden, regisseur van o.a. ‘Koefnoen’ en ‘Roos en d’r mannen’. Alle liedjes zijn geschreven door de heren van Soundwise (‘Toppers’ en de ‘X Factor’).
Categorie:
Tag(s):