woensdag, 11. januari 2012 - 20:47 Update: 08-07-2014 0:29

Nieuwe Toyota Full Hybrid Yaris debuteert op Genève

Dit zijn de eerste foto’s van de Full Hybrid Yaris. De zuinigste benzineauto op de markt beleeft begin maart zijn debuut op de Autosalon van Genève.

De hybride Yaris wordt de goedkoopste hybride in de markt en combineert de ongekend zuinige en bewezen betrouwbare hybride techniek met het gebruiksgemak en de (volledige) binnenruimte van zijn broer: de voor de Auto van het Jaar 2012 genomineerde Yaris met een benzine- of dieselmotor. En met zijn 74 kW/100 pk is de hybride variant ook de krachtigste uitvoering. De consumentenrichtprijs van de Full Hybrid Yaris bedraagt circa 18.000 euro en staat in juni in de showroom.

De hybride Yaris heeft een eigen gezicht. Het strakke ontwerp is dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft exclusief voorbehouden voor deze uitvoering. Aan de voorkant is het nieuwe gezicht van Toyota duidelijk herkenbaar aan de royale trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED dagrijverlichting. Aan de achterzijde springen de LED achterlichten in het oog.

Aandrijflijn Yaris 20% lichter dan die in een Prius
De nieuwe Toyota Yaris Hybrid is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn met een compacte maar krachtige elektromotor en een 1,5 liter motor. Het geheel is maar liefst 20% lichter dan het volledig hybride systeem van de Auris en Prius. Omdat het batterijpakket onder de achterbank gemonteerd wordt, biedt de Full Hybrid Yaris evenveel binnenruimte – voor zowel de inzittenden áls hun bagage – als de versies met (uitsluitend) een verbrandingsmotor.

Beste combinatie in het B-segment
Dankzij de krachtige hybride techniek is de Full Hybrid Yaris trendsettend als het gaat om de combinatie van prestaties (100 pk) en duurzaamheid (verbruik én uitstoot). Geen enkele andere auto in zijn segment biedt de mogelijkheid om in de stad geheel zonder uitstoot van NOx, PM en CO2 aan het verkeer deel te nemen.

Geen compromis op het gebied van comfort
Ondanks zijn hoge mate van efficiency doet de Full Hybrid Yaris geen compromis op het gebied van comfort. Zaken als climate control, een traploze CVT-automaat en een audiosysteem met USB- en MP3-aansluiting zullen standaard zijn.

Prijzen en (overige) specificaties worden op een later moment bekend gemaakt. Wel staat vast dat de Yaris de goedkoopste hybride auto zal worden op de Nederlandse markt. De Full Hybrid Yaris staat in juni in de showroom.
Categorie:
Tag(s):