dinsdag, 17. juli 2012 - 14:44

Nieuwe verhoudingen in markt voor gemotoriseerde tweewielers

Amsterdam

De verkoopcijfers van gemotoriseerde tweewielers in het eerste halfjaar van 2012 vertonen een daling en geven enkele nieuwe verhoudingen in de markt weer.

Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Het marktaandeel van snor- ten opzichte van bromfietsen stijgt fors, vooral door de populariteit van elektrische tweewielers.

Daar waar enkele jaren geleden bromfietsen verreweg populairder waren dan snorfietsen, is het beeld nu volledig omgekeerd. Tot en met juni werden er dit jaar 9.167 bromfietsen verkocht - een min van 27,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2011 -, terwijl er ruim drie keer meer snorfietsen werden aangeschaft (27.727 stuks, -19,6 procent).

Het aandeel van elektrische snorfietsen wordt almaar groter. In de eerste zes maanden van vorig jaar was 6,7 procent van alle nieuwe snorfietsen elektrisch aangedreven, dit jaar is dat aandeel gegroeid tot 8,7 procent. Al met al lijkt de zogenaamde ‘e-scooter’ een vaste waarde op de Nederlandse wegen te worden.
Provincie:
Tag(s):