maandag, 2. januari 2012 - 18:12

Nieuwjaar in Limburg zonder grote incidenten

De jaarwisseling in Limburg is zonder grote incidenten verlopen. Dit melden de twee politiekorpsen in de provincie. In totaal zijn er in de nieuwjaarsnacht 42 aanhoudingen verricht.

In Noord- en Midden-Limburg betroffen de meeste aanhoudingen openbare dronkenschap, verstoren openbare orde, openlijk geweld of mishandeling.
Vijf keer was er sprake van geweld tegen politiemensen, waarvan twee keer wegens bedreiging en twee keer wegens belediging. Een keer is verzet gepleegd bij een aanhouding. Soortgelijke incidenten tegen ambulance-personeel of brandweermensen zijn niet gemeld.

Steekincident Echt
In Echt is een 19-jarige jongeman uit die plaats aangehouden, die ervan wordt verdacht in de nieuwjaarsnacht op de Bovenstestraat een 20-jarige Roermondenaar te hebben gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Brand Venray
In Venray vlogen rond 04.00 uur twee auto's in brand onder twee carports aan het Knopkruid. De bewoners konden zich in veiligheid brengen en de brandweer wist te voorkomen dat ook twee schuurtjes achter de woningen in brand vlogen.

Aanrijding Venlo
Bij een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto rond 2.30 uur op de Eindhovenseweg in Venlo is de voetganger levensgevaarlijk gewond geraakt. De man is met hersenletsel naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De toedracht van het ongeval op de Maasbrug is nog onduidelijk en wordt verder onderzocht.

Maastricht
In Maastricht is bij een 23-jarige man vuurwerk in zijn hand ontploft. Dit gebeurde op de Robert Graaflandlaan. Omdat bij betrokkenen de emoties hoog opliepen werd door de politie assistentie verleend. De man moet vermoedelijk enkele vingers missen. Ook waren er veel buitenbrandjes, met name in Maastricht. Dit wijkt niet af van andere jaren.

Met betrekking tot geweld tegen politie ambtenaren zijn er vanaf zaterdag drie incidenten geweest: Bij een incident in Maastricht werden twee agenten bedreigd.
Een agent in Kerkrade kreeg klappen bij de aanhouding van vier mannen die er na een aanrijding vandoor waren gegaan. Zaterdagmiddag werd gericht vuurwerk gegooid naar agenten. Zij waren aanwezig bij een basisschool in Heerlen omdat daar door vuurwerk ruiten gesneuveld waren.
Provincie:
Tag(s):