woensdag, 6. juni 2012 - 9:41 Update: 08-07-2014 0:51

Nigel de Jong: 'Manier waarop we winnen niet interessant'

(ElfVoetbal) Nigel de Jong wil met het Nederlands elftal Europees kampioen worden. Volgens de middenvelder van ManchesterCity hoeft dat niet met mooi voetbal.

"Ik heb het gevoel dat we het dit toernooi moeten laten zien", zei De Jong tegen Voetbal International. "Deze generatie zal ook op het WK in Brazilië kunnen spelen. Maar daar wordt het heel lastig denk ik, met de Zuid-Amerikaanse toplanden op hun eigen continent."

"Buiten dat ligt er nu een kans op het EK en die moeten we grijpen. De manier waarop interesseert me geen meter. Iedereen heeft Chelsea lopen afzeiken vanwege zijn manier van spelen. Maar aan het einde van de rit stond de ploeg met die Europa Cup in handen", aldus de controleur van het Nederlands elftal.

De Jong denkt dat Oranje wakker is geschud door de oefennederlaag tegen Duitsland. "Dat pak slaag van Duitsland (3-0 verlies) is alleen maar goed geweest. Nu weten we hoe ze spelen en hoe we ze het beste kunnen bestrijden. Vergeet trouwens niet dat er toen een ander Oranje op het veld stond dan nu."
Categorie:
Tag(s):