maandag, 16. juli 2012 - 14:40

Nijmeegse Vierdaagse start bewolkt en nat

Wageningen

Dinsdag, de eerste dag van de 96e Vierdaagse in Nijmegen, zal nat beginnen, zo meldt MeteoConsult.

Het wordt een wisselvallige dag met 's morgens al veel bewolking en af en toe een bui. Maar er zijn ook droge en zonnige perioden. Vooral in de middag. Met een temperatuur van maximaal 19 à 20 graden wordt het niet koud en is het prima wandelweer. In de avond zullen de buien toenemen.

Woensdag
Woensdag kan voor de Vierdaagse-wandelaars een hele aardige dag worden omdat de neerslagzones zich dan naar alle waarschijnlijkheid naar het noorden verplaatsen. Wie vroeg start moet met een temperatuur van 14/15 graden rekening houden. Overdag wordt het maximaal 21 graden. Net zoals dinsdag zal het een broeierige dag worden. 's Avonds worden er meerdere bredere opklaringen verwacht.

Donderdag
Donderdagochtend is de warmte al weer weg en zal het een stuk koeler aanvoelen. De meeste wandelaars zullen droog van start kunnen gaan voor de dag van Groesbeek, maar buien lijken in de loop van de dag onvermijdelijk. In de loop van de middag kunnen die buien nogal pittig worden en is er kans op onweer. De zon komt wel af en toe tevoorschijn, er waait een vlagerige zuidwestelijke wind. De maximumtemperatuur zal rond 18 graden schommelen.

Vrijdag
Hoewel de vrijdag nog ver weg ligt, ziet het ernaar uit dat de wandelaars hun laatste kilometers over de Via Gladiola droog kunnen meemaken, want we hebben die dag te maken met een uitloper van een hogedrukgebied, aldus MeteoConsult. Daarmee wordt de buiigheid onderdrukt en op een enkele lichte bui na, lijkt het dan ook droog te blijven tijdens de vierde wandeldag.
De wandelaars krijgen afwisselend met stapelwolken en zonneschijn te maken en er waait een licht briesje. Het wordt maximaal zo'n 18 graden.
Provincie:
Tag(s):