donderdag, 8. november 2012 - 14:19

NMa in gelijk gesteld over gastransporttarieven

De rechter heeft donderdag zich definitief uitgesproken over de methodebesluiten Gas Transport Services (GTS). De NMa heeft in deze besluiten de tarieven van GTS bepaald. Het betrof de reguleringsperiode 2005 t/m 2013. Centraal stonden de waarde van GTS en de hoogte van de tarieven.

De rechter heeft de NMa op alle punten in het gelijk gesteld. De rechter heeft de zienswijze van de NMa gevolgd in de vaststelling van de waarde van het net van GTS in 2005 op 4,8 miljard. Ook de huidige tarieven blijven in stand.

NMa-voorzitter Fonteijn: 'Wij zijn zeer tevreden met deze uitspraak. Dit zet een dikke streep onder het verleden en geeft eindelijk stabiliteit en duidelijkheid aan de sector. Alle partijen weten nu waar ze aan toe zijn. Dit geeft ook duidelijkheid aan geldverstrekkers ten behoeve van investeringen. We kunnen nu eindelijk de blik vooruit werpen en ervoor zorgen dat de Nederlandse regulering ook in de toekomst goed aansluit op de nieuwe Europese regels. Daar wordt momenteel door ons in Europees verband aan gewerkt.'
Provincie:
Tag(s):