maandag, 3. september 2012 - 15:52

Nog geen duidelijkheid fiets Tanja Groen

Maastricht

Zondag 2 september heeft op aanwijzing van een roedeloper een particulier duikteam voor de derde keer gedoken in de Maas in verband met de vermissing van Tanja Groen. ‘Bij de tweede duik werd een fiets naar boven gebracht, zondag werd een buis uit het water gehaald’, meldt de politie maandag.

Beide voorwerpen zijn aan de politie overgedragen, die onderzoekt of deze vondsten in verband kunnen worden gebracht met de verdwijning van Tanja Groen in 1993.

Onderzoek fiets
Tot nu toe is uit het technisch onderzoek niet vast komen te staan of de aangetroffen fiets van Tanja Groen is geweest. Het model is soortgelijk, maar een framenummer en een postcode staan er niet in en zijn ook nooit in dit frame aangebracht. Verder onderzoek door het cold-case team moet meer zekerheid bieden of deze gegevens destijds wel in de fiets aanwezig waren.

‘In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht de afdeling Forensische Opsporing (F.O.) van ons korps diepgaander technisch onderzoek. Er wordt microscopisch onderzoek verricht naar laksporen op de fiets. Ook wordt biologisch onderzocht hoe lang deze fiets in het water heeft gelegen. Naar verwachting duurt het zeker zes weken voor dit onderzoek resultaat oplevert en er meer zekerheid wordt verkregen over de vraag of de gevonden fiets inderdaad van Tanja Groen was’, aldus de politie.

Zolang de identiteit van de fiets niet is vastgesteld zijn er geen concrete feiten of omstandigheden die reden vormen voor de politie om zelf een forensisch onderzoek in te stellen rond de vindplaats van de fiets.

Contact ouders Tanja
Gedurende het hele onderzoek houdt de politie dagelijks contact met de ouders van Tanja Groen zodat zij op de hoogte blijven van eventuele ontwikkelingen.
Provincie:
Tag(s):