donderdag, 29. november 2012 - 9:28 Update: 08-07-2014 0:44

Nog grotere bezuinigingen bij Ahold

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, gaat meer bezuinigen.

Wilde het concern eerst nog 350 miljoen euro bezuinigen, inmiddels is het bedrag bijna verdubbeld naar 600 miljoen euro. Dat maakte de grootgrutter bekend tijdens een beleggersbijeenkomst in de Verenigde Staten, zo melden verschillende media.

Het kostenbesparingsprogramma wordt verder uitgebreid om te kunnen investeren in een beter aanbod en waarde voor de klant, zo meldt Ahold. Het bedrijf wil dit programma realiseren door te snijden in de kosten op het gebied van inkoop van goederen en op reclame.

Ook wil Ahold in het komende jaar het merendeel van de overgenomen C1000- en Jumbo-winkels om ombouwen naar Albert Heijn-vestigingen. Onlangs nam Ahold 82 winkels over van Jumbo, dat ook eigenaar is van C1000.

Verder wil het concern het aantal Albert Heijn-winkels in België verdubbelen. In 2016 zouden er in ieder geval vijftig vestigingen open moeten zijn.
Ahold, waar onder meer Etos, Gall & Gall en bol.com onder vallen, heeft het al een tijdje moeilijk. Mensen geven minder uit en kiezen ook vaker voor goedkopere winkels.
Categorie:
Tag(s):