vrijdag, 6. januari 2012 - 13:31 Update: 08-07-2014 0:55

Nog veel klippen te omzeilen voor uniek bekerduel Ajax-AZ

Amsterdam

(Elfvoetbal) De gedachte was mooi. Een wedstrijd zonder publiek vervangen door een wedstrijd voor enkel vrouwen en kinderen. Maar financieel directeur Jeroen Slop van Ajax en zijn collega's hebben ongeveer vijftien tot twintig lastige klippen te omzeilen.

In het plan van aanpak, waar de KNVB om vraagt, zullen onderwerpen aan de orde komen die het slagen van de publieksvriendelijke actie zouden moeten garanderen. Op 19 januari wil Ajax immers graag toch een vol stadion om het gestaakte bekerduel met AZ vanaf minuut één over te spelen. De Telegraaf heeft beslag gelegd op de eisen van de KNVB en citeert daaruit.

Zo moet er bijvoorbeeld een standpunt worden ingenomen over de toegangsprijzen. Vrouwen en kinderen vijftien of twintig euro voor een kaartje laten betalen, is geen optie, omdat de kans dan bestaat dat Ajax-AZ alsnog in een (half)leeg stadion wordt afgewerkt. Maar moet de toegang gratis zijn of is een symbolisch bedrag op zijn plaats om de wedstrijdkosten (gedeeltelijk) te kunnen dekken?

En hoe voorkomt Ajax dat vrouwen- en kinderkaarten niet worden doorgegeven aan mannen? De vraag is ook of de gemeente Amsterdam en de politie, met het oog op de politie-inzet, openbare orde en veiligheid, staan te springen voor het bijzondere initiatief op 19 januari.

Een probleem lijkt ook dat de wedstrijd op donderdagmiddag 14.30 uur wordt gespeeld, op een tijdstip dat de schoolgaande jeugd in het klaslokaal hoort te zitten. Lost Ajax dat op door hele scholen als 'lesstof' de mogelijkheid te bieden naar de Amsterdam ArenA te komen of wordt om verplaatsing naar de woensdagmiddag gevraagd? Er liggen nog veel vragen op de plank.
Categorie:
Tag(s):