dinsdag, 17. april 2012 - 22:14

Noodverordening in Maastricht tijdens bezoek Turkse president

Maastricht

Tijdens het bezoek van Koningin Beatrix en de Turkse president Abdullah Gül aan Maastricht, geldt donderdag een noodverordening. De noodverordening gaat om 8.00 uur in en geldt voor de rest van de dag, zo meldt de gemeente.

De delegatie doet in Maastricht drie locaties aan waar tijdelijk extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. Rondom deze locaties gelden onder andere toegangsverboden en kan veiligheidsonderzoek in gebouwen plaatsvinden. Daarnaast wordt in de verordening een gebied aangewezen waar demonstraties worden toegestaan en wordt het mogelijk gemaakt om tijdelijk wegen af te sluiten voor verkeer. Tevens wordt er in de verordening de politie de bevoegdheid gegeven om personen te (doen) verwijderen uit het aangewezen gebied.

Donderdag 19 april start met een bezoek aan de Floriade in Venlo. Daar zal president Gül het Turkse paviljoen openen. Aansluitend reist het gezelschap naar Maastricht waar de Gouverneur van Limburg een lunch aanbiedt.
Na de lunch opent de president een expositie in het Bonnefantenmuseum Maastricht. De expositie toont moderne schilderskunst uit de collectie van de Centrale Bank van Turkije. Na de afscheidsceremonie op de Markt vertrekken de president en zijn echtgenote vanaf Maastricht Airport.
Provincie:
Tag(s):