woensdag, 21. november 2012 - 21:04

Noord Nederland heeft al 100.000 Burgernet deelnemers

Sinds de invoering van Burgernet eind 2008 hebben zich al ruim een miljoen deelnemers aangemeld. De drie Noordelijke provincies tellen inmiddels samen 106.475 deelnemers. Mevrouw Hemme uit Emmen registreerde zich als 100.000e deelnemer in Noord-Nederland en werd daarom woensdg in het zonnetje gezet door burgemeester Cees Bijl van Emmen en wijkagent Henk Poterman.

De gemeente Emmen is sinds 17 september aangesloten op Burgernet en heeft op dit moment 4923 deelnemers. Na de start heeft de politie in Emmen tien burgernetacties gestart, waarvan er vier met behulp van burgernet zijn opgelost.

Mevrouw Hemme ontving felicitaties en een prachtige bos bloemen uit handen van burgemeester Cees Bijl. Brigadier van politie Henk Poterman bood haar namens Burgernet Noord-Nederland een mooie ingelijste prent aan. Mevrouw Hemme is blij met haar cadeaus, maar vond het eigenlijk heel gewoon om zich aan te melden: “Ik vind het belangrijk dat we ons allemaal inzetten voor de veiligheid in onze omgeving. Het is maar een kleine moeite om je aan te melden en vervolgens om je heen te kijken als je een berichtje hebt ontvangen. Zoals deze week, toen er een oudere man werd vermist. Ruim 170 mensen kregen een bericht van Burgernet en die vermiste man werd vervolgens al binnen drie kwartier teruggevonden. Fantastisch toch? Ik hoop dat zich nog veel meer mensen gaan aanmelden, want dan wordt de kans op succes van de Burgernetacties alleen maar groter!”.
Provincie:
Tag(s):