donderdag, 12. juli 2012 - 16:30

Noorderplassen afgezocht in onderzoek dood Mondher Bennour

Almere

De politie en duikers van defensie zijn sinds donderdagmorgen bezig met een zoekactie in de Noorderplassen in Almere. Volgens politiewoordvoerder Leo Dortland houdt het onderzoek verband met de liquidatie van de Mondher Bennour uit Almere.

De sportschoolhouder uit Almere werd op 13 september 2011 om het leven gebracht voor zijn huis. Hij bleek met een vuurwapen om het leven te zijn gebracht.

Motief
Het motief van de moord op de sportschoolhouder zou mogelijk in een zakelijk conflict gezocht moeten worden. Het is niet uit te sluiten dat Bennour om het leven is gebracht omdat hij informant was van Peter R. de Vries. Bennour hielp De Vries met een verborgen camera actie over de moord op Manita Koenen en Leon Rombouts in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel.

Verdachten
In de loop van het onderzoek zijn een aantal verdachten aangehouden. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zitten van de vijf verdachten er nog vier vast. Over de inhoud van het onderzoek wil het OM niets kwijt. Dit omdat de verdachten in volledige beperking zitten.
Provincie:
Tag(s):